החל משעות הבוקר המוקדמות, נפרסו ברחבי ירושלים כ-2300 שוטרים ממחוז ירושלים ולוחמי מג"ב עם כוחות תגבור משטרתיים בפיקודו של מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן.
זמן קצר לאחר סיום התפילות במסגד אל אקצא, הניפו מספר רעולי פנים דגלים וכרזות של ארגוני טרור ברחבת הר הבית. על פי דיווח המשטרה עצרה לחקירה 8 חשודים בחשד שהניפו את הדגלים וקראו קריאות הסתה.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
המעצרים בוצעו ע"י שוטרי מרחב דוד ולוחמי מג"ב בעיר העתיקה בסיוע והכוונה של תצפיתני מבט 2000- שכיוונו את הכוחות לחשודים. החשודים הועברו לחקירה למפקדת החקירות המשימתית של מחוז ירושלים ובהמשך צפויים מעצרים נוספים.
מוקדם יותר היום, התקיימה הערכת מצב מיוחדת בנקודת המשטרה בכותל המערבי, בראשות מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי, ומפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג׳מן שפיקד על ההיערכות, יחד עם נציגי סגל הפיקוד של משטרת ישראל, קציני משטרה ונציגי גופי הביטחון. בהמשך התקיימה הערכת מצב נוספת בהשתתפות השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, מפכ"ל המשטרה, ממ"ז ירושלים וקצינים נוספים. בהערכת המצב קיבל השר סקירה על היערכות הכוחות.
מהמשטרה נמסר כי: משטרת ישראל תמשיך לפעול לאורך היום, ובהמשך חודש הרמדאן בכוחות מתוגברים יחד עם כוחות הביטחון, בכדי לשמור על הביטחון והסדר, לסכל כוונות טרור, לטפל במסיתים ובמפרי סדר, ולאפשר לכל אדם את חופש הפולחן ברחבי העיר העתיקה ובמקומות הקדושים בירושלים.
תגובה אחת
מישהו אצלכם עושה הגהה על העברית של הכתבים שלכם?
השר לביטחון לאומי קיבל שכירה מן המפכ'"ל או סקירה?