אגוזים ידועים כבריאים ומסייעים להפחתה במשקל, לבריאות הלב, ועוד. זאת, בעקבות היתרונות התזונתיים הטמונים בהם. בנוסף לזה, מדובר בחטיף טעים, קל לאכילה בדרכים, ומקור טוב לחלבון צמחי.
האגוזים משמשים כחלבונים ויכולים לענות על הצרכים שלכם לחלבון, הדרוש לבניית עצמות, שרירים ועור. חלבון אף תורם להורדה במשקל מאחר והוא מגביר את תחושת המלאות, ויעזור לכם להישאר מרוצים ומלאי אנרגיה. כל האגוזים מכילים חלבון, חלקם מספקים יותר מאחרים. הנה 5 הבולטים שבהם:
בוטנים
בוטנים הם מקור טוב לחלבון, סיבים ומגוון ויטמינים ומינרלים חשובים, ביניהם אשלגן, מגנזיום וחומצה פולית. כמות החלבון רבה ודומה למוצרי עוף, בשר או גבינות. בוטנים אף מכילים חומר בשם רסברטרול, המסייע למניעת כיווץ כלי דם ומניעת קרישי דם, ועשוי לשמש בגופנו כנוגד חמצון המסייע בהגנה מפני תהליכי הזדקנות מואצים.
קשיו
אגוזי הקשיו מכילים פחות קלוריות ממרבית האגוזים האחרים (553 קלוריות ל-100 גרם). הם גם עשירים במינרלים כמו ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ, סידן ואשלגן ומכילים אחוזי חלבון גבוהים יחסית.
פיסטוק
אגוזים כמו שקדים, אגוזי פקאן ואגוזי מלך, בדרך כלל עתירי קלוריות. אך בין האגוזים הללו, פיסטוקים מכילים כמות קלוריות נמוכה יחסית (560 קלוריות לעומת 730 בפקאנים למשל).
החלבון מהווה 20 אחוזים מהמשקל, והפיסטוקים שניים רק לשקדים שיש בהם הכי הרבה חלבון בכל משפחת האגוזים. לפיסטוקים גם יש כמות נאה של חומצות אמינו נחוצות.
אגוזי מלך
אגוזי מלך, כשמם כן הם, נחשבים לבריאים ביותר במשפחת האגוזים מכיוון שהם מכילים את כמות נוגדי החמצון הגבוהה ביותר.
בנוסף, הם מכילים גם כמות גדולה של חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות וכמות גדולה של אומגה 3.
אגוזי המלך אומנם מכילים לא מעט קלוריות אך השומן בהם נחשב לשומן בריא, שאף מסייע להפחתה במשקל ותורם לתחושת השובע.
שקדים
שקדים הם אומנם זרע, אבל הם משויכים באופן כמעט אוטומטי למשפחת האגוזים ומכילים את כמות החלבון הגבוהה ביותר במשפחה זו.
השקדים גם עמוסים בנוגדי חמצון – תרכובות צמחיות המגנות על הגוף מפני מתח חמצוני שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים, העלול לגרום להזדקנות, למחלות לב ולכמה סוגי סרטן.
אגב, הקליפה שמקיפה שקדים מכילה את הריכוז הגבוה ביותר של נוגדי חמצון, ולכן עדיף לאכול שקדים לא מקולפים כדי להרוויח את היתרונות הבריאותיים שלהם.