יותר מ-100 אלף מוסלמים הגיעו לתפילות יום השישי האחרון של הרמדאן למסגד אל אקצא. כוחות גדולים של משטרה ומג"ב ערוכים בשער המוגרבים כדי למנוע עימותים והפרות סדר עם סיום התפילות. גם כוחות ימ"מ נמצאים באזור, במטרה לתת מענה למקרה שיתפתחו אירועים חריגים.
על פי נתוני המשטרה, הגיעו 130 אלף מתפללים למסגד אל-אקצא. בווקף טענו כי מספר המתפללים גבוה בהרבה והגיע ליותר מרבע מיליון מוסלמים. התפילות נערכות במקביל לאירועי "יום ירושלים האיראני", שבמסגרתו מתקיימות הפגנות תמיכה רבות בפלסטינים.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
באיראן מתקיימות הפגנות תמיכה בפלסטינים לרגל "יום ירושלים האיראני", יום שישי האחרון של חודש הרמדאן. סוכנויות הידיעות במדינה דיווחו על יותר מאלף צעדות בערים ובכפרים ברחבי איראן. באחד הטקסים נראה אדם לבוש מסכה בדמותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו "מובל למעצר" בטקס בטהרן. בצעדה בטהרן השתתפו נשיא איראן איברהים ראיסי ומפקד כוח קודס במשמרות המהפכה איסמעיל קאאני. חיזבאללה עורך תהלוכה לכבוד "יום ירושלים" בצידון שבלבנון.
3 Responses
ב1967 רצה הרב גורן להוריד את כיפת הסלע ואת כל הפייק אל אקצה. חבל שלא נתנו לו לממש. זה היה משנה את כל מאזן הכוחות כאן וכנראה היינו אומה הרבה יותר חזקה כאן במזה"ת.
אם אנחנו ריבון דם בהר הבית. לא צריך לספור אף אחד אפילו 130000 פייק מוזלמאנים שבאים להפליץ לכיוון צפון.
יאללה כולם יקבלו התקף לב וימותו
ח קבוצת ליצנים