שיתוף
תגובות
אוכל » קרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה
קרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה | צילום: צילום חלי גד סטיילינג אליהו בכר
מגזין טועמיה מגיש:
דג הקרפיון הוא דג מעולה לבישול ואפיה, וכאן המתכון מביא את את הדג במלוא הדרו בשלמותו יחד עם טעמים מיוחדים וחזקים שמחמיאים לבשרו הטעים של הדג
זמן הכנה:
60
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

המתכון מתאים ל-6 סועדים.

צילום: חלי גד
סטיילינג: אליהו בכר

המתכון באדיבות מגזין טועמיה להרשמה חינם www.toamea.co.il

מצרכים

1 קרפיון שלם במשקל קילו
150 גר' זיתי קלמטה מגולענים
כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית
מלח גס
לימון פרוס
1 ראש שום מפורק ל-2

אופן ההכנה

1
מחממים תנור ל 180 מעלות
2
בתבנית חסינת אש מניחים את הדג בשלמותו מזלפים מעליו שמן זית ומפזרים מלח גס.
3
סביבו בתבנית מפזרים את הזיתים, ראשי השום והיין.
4
פורסים את הלימון בעובי חצי ס"מ ומניחים מעל הדג.
5
עוטפים את הדג בנייר כסף ואופים למשך 40 דק'.
6
לאחר מכן מורידים את הנייר כסף
7
ואופים למשך 20 דק' נוספות.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
התקשורת, כמו אש, היא משרת נהדר, אך אדון נורא
(ג'יימס פנימור קופר)

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים