שיתוף
תגובות
חדשות » צה"ל חיסל בכיר בארגון "גוב האריות" בשכם: לאחר מצור על ביתו
פעילות צה״ל ביו״ש
כוחות צה״ל כיתרו בית שבו שהו פעילי הארגון, בהם גם הבכיר שנהרג | במקום התקיימו חילופי אש בהם השתתפו גם אנשי כוחות הביטחון הפלסטיניים
פעיולת צה״ל בשכם | צילום: דובר צה״ל

על פי דיווחים המגיעים היום (שלישי) כוחות צה"ל, שב"כ וימ"מ פשטו הלילה על דירה מסתור בקסבה של שכם והפציצו אותה. על פי ההערכה הדירה שימשה כמעבדת מטענים עבור פעילים מרכזיים בתשתית הטרור "גוב האריות". אין נפגעים לכוחותינו. על פי דיווח פלסטיני כיתרו הכוחות את ביתו של בכיר הארגון וודיע אלחוח והוא נהרג במהלך חילופי האש.

ברשתות החברתיות ניתן לראות עשרות כלי רכב של צה"ל הנכנסים לשכם. בין החיילים למחבלים התפתחו חילופי אש כבדים, שבהם נהרגו 5 מחבלים לפחות. על פי דיווח נוסף כלי טייס של חיל האוויר תקף כלי רכב ובו מספר חמושים.

הפעילות הלילה היא בעקבות החשש ממעשי נקם בעקבות חיסול תאמר אל-כילאני, בכיר ארגון "גוב האריות" בפיצוץ אופנוע בשכם. יש לציין כי ישראל הרשמית לא קיבלה אחריות על הפיצוץ.

שר הביטחון בני גנץ התייחס הבוקר לפעולת צה"ל ואמר "אין ולא יהיו ערי מקלט לטרוריסטים. נמשיך לפעול מול כל מי שינסה לפגוע באזרחי ישראל בכל מקום ובכל זמן שיידרש". 

ראש הממשלה לפיד אמר בריאיון ברשת ב' "ישראל לא תהיה מורתעת לעולם מלפעול למען ביטחונה. חלק מהחוליה הזו זה אנשים שפגעו בסמ"ר עידו ברוך ז"ל, וברגע שהם פוגעים בנו, בחיילי צה"ל ובאזרחים ישראלים – הם צריכים לדעת שזה ייגמר רע".

בשנה האחרונה עלה לכותרות קבוצת הטרור "גוב האריות". שבה חברים כ-100 צעירים חמושים המסתתרים בקסבה של שכם. לחברי הארגון מיוחס גל הטרור השוטף את  יהודה ושומרון. חברי הקבוצה לקחו אחריות על מספר פיגועים שבוצעו לאחרונה נגד מטרות צבאיות ואזרחיות, ובהם פיגוע הירי ליד שבי שומרון שבו נהרג סמ"ר ברוך ז"ל מסיירת גבעתי.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מי שלא מרוצה מהיחס שהוא מקבל, שיבדוק איזה יחס הוא נותן

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים