שיתוף
תגובות
אוכל » נשיקות כרובית: ללא גלוטן דלי פחמימות
נשיקות כרובית ללא גלוטן | צילום: עדי גבירצמן
לכבוד חג הפסח
נשיקות כרובית לחג הפסח ללא גלוטן ודלי פחמימות
זמן הכנה:
30
דרגת קושי:
קלה
סוג:
חלבי
פסח:
מהדרין
פסח:
לא ידוע

 ערכים ל-25  יחידות: פחמימות, 55.2  גרם, 1.2 גרם פחמימה ליחידה.

נשיקות כרובית ללא גלוטן | צילום: עדי גבירצמן

 באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות וללא גלוטן

מצרכים

350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)
2 שיני שום שלמות
1.5 כוסות מים
50 גרם גבינת שמנת בטמפ' חדר
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
2 חלמוני ביצה
1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כף חמאה מומסת
1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט

אופן ההכנה

1
לחמם תנור ל-170C.
2
במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דק', עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג).
3
להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון. להוסיף למעבד המזון את הגבינת שמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. ולערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.
4
*במידה ונראה שתערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.
5
להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דק' לפחות.
6
אחרי 30 דק', לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דק'.
7
להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דק' נוספות.
8
לפזר מעל כוסברה או עירית לקישוט ולהגיש חם.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
מצליחנים הם אנשים שהופכים להרגל, לעשות דברים, שהמפסידנים חשים שלא בנחת לעשות...

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים