שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון טבעוני: לביבות זוקיני
לביבות זוקיני טבעוניות | צילום: אריאל בן חמו
במיוחד לחנוכה
מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו שיש! לביבות שניתן להכין בבית ללא ביצים וללא חלב
זמן הכנה:
40
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

אריאל בן חמו (בריאלי) מציעה לרגל חג החנוכה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות המתאימות לחג החנוכה.

נייר אפייה טבעי וללא מלבינים מבית גרין פלאש – Green Flash | צילום: אריאל בן חמו

מצרכים

רכיבים ל כ–10 לביבות

3 זוקיני גדולים
3 כפות קמח עדשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
נייר אפייה טבעי ואקולוגי

אופן ההכנה

1
מגרדים בפומפייה את הזוקיני, מתבלים במלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות בלבד, כדי לרכך ולהוציא נוזלים.
2
סוחטים היטב את הקישואים, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הגלם.
3
מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים (אם התערובת לא מתאחדת מוסיפים עוד כפית קמח עדשים ואם זה לא עוזר מוסיפים כמה טיפות מים).
4
מחממים תנור ל – 220 מעלות בתוכנית טורבו
5
מניחים נייר אפייה טבעי ואקולוגי על תבנית התנור.
6
יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על הנייר, משמנים אותן מלמעלה עם מברשת או ספריי שמן.
7
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20-25 דקות או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות, מומלץ להפוך אותן במהלך האפייה לאפייה מושלמת.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

עדכני
פופולרי
ויראלי

Sorry. No data so far.

מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
התקשורת, כמו אש, היא משרת נהדר, אך אדון נורא
(ג'יימס פנימור קופר)

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים