ביזמת אגף התזונה ב'שירותי בריאות הציבור' של משרד הבריאות, הושלם בימים אלו פיילוט במסגרתו נבחנו הרגלי התזונה בעשרות ישיבות וניתנו ל-30 שפים שנטלו חלק בימי לימוד, כלים מקצועיים לשיפור ושדרוג התפריט המוגש בחדר האוכל הישיבתי.
בעקבות נתונים שהוצגו לצוות אגף התזונה במשרד הבריאות ומהם עלה כי בחלק גדול מהישיבות מוגשות לבחורים ארוחות הכוללות תזונה לא בריאה ושאיננה עומדת בקריטריונים של משרד הבריאות, החליט צוות האגף לקיים סדנת פיילוט בשיתוף פעולה עם השף ישראל דודק ולהעניק במסגרתה לשפים כלים לשיפור המערך התזונתי בישיבות.
הסדנא כללה סדרת מפגשים שבמהלכם דנו השפים וצוות האגף בחשיבות התפריט הבריא, העלויות הכלכליות הכרוכות בהעמדת תפריט מזין ואיכותי בישיבות, כהסדנא מספקת חשיפה לעולם קולינרי חדשני המורכב מתפריטים ומוצרים המומלצים לבריאות.
ניר כהן, דיאטן קליני ויועץ למשרד בנושא תזונה בריאה למגזר החרדי, ליווה אישית את הטבחים בדרך לשיפור התזונתי של התפריטים הקיימים בישיבות, כאשר עיקר השיפור נמדד ב–4 פרמטרים: הפחתת השתייה המתוקה, הפחתת מוצרים אולטרה-מעובדים המוגשים לתלמידים, העשרת התפריט השבועי בקטניות והעשרת התפריט בפירות וירקות טריים.
השבוע התקיים מפגש סיכום ובו השתתפו 13 שפים, שהציגו את השינויים המרשימים שנעשו בישיבות שהשתתפו בפיילוט. השינויים כללו הוספת קטניות לקציצות ולסלטים, הוספת פירות וירקות טריים בארוחות, הפחתה משמעותית של השתייה המתוקה, והפחתה מרשימה של השמן המוסף, הפסקת טיגון מזון, הסרה מהמדף של מוצרים מוכנים ואולטרה מעובדים כולל בשר מעובד.
במפגש הציגו השפים מנות שהכינו על פי ההנחיות שנלמדו בסדנא ושיפורים שהכניסו בארוחות המוגשות על ידם.
באגף התזונה מציינים כי לאור ההצלחה, יתקיימו בקרוב סדנאות נוספות לשפים, במטרה להצעיד את הקולינריה הישיבתית למקום בריא ועשיר יותר בערכים מזינים.