ביצוע שינויים קטנים באופן בו אנחנו קונים, מבשלים ומגישים מזון יכול ליצור שינוי משמעותי בבריאותנו. אבל מה לגבי אוכל במסעדה? רבים מאיתנו נוהגים לאכול בחוץ לפעמים גם מספר ארוחות בשבוע, בין אם בפגישות עבודה או כבילוי – מה שעשוי להגיע לשליש מצריכת הקלוריות שלנו.
בשגרה, גם כשאוכלים בחוץ, ניתן לחסוך קלוריות מיותרות וליהנות מארוחה בריאה ומזינה יותר בעזרת כמה התאמות פשוטות.
טיפים כיצד לאכול נכון גם כשאוכלים בחוץ
- מד רעב – אל תגיעו לארוחה כשאתם מורעבים. אחת הבעיות השכיחות כשאתם אוכלים במסעדה היא שלוקח זמן להתיישב, לעיין בתפריט ולבצע את ההזמנה. עד שהארוחה שלכם מגיעה, אתם כבר גוועים ברעב. זו הסיבה שמסעדות רבות מגישות סלסלת לחמים ומטבלים לפני הארוחה.
במקום להגיע מורעבים, אכלו משהו קטן לפני שאתם יוצאים מהבית: פרי, כמה כפות גבינת קוטג' או יוגורט, או חופן קטן של אגוזים, כך תוכלו בקלות להימנע מאכילת לחם ומטבלים שעלולים להוסיף לארוחה מאות קלוריות עוד לפני שאכלתם את המנה הראשונה.
- מים בששון- קוקטיילים, יין, סודה ומשקאות ממותקים דוגמת לימונדה לא משביעים אבל הם בהחלט מוסיפים קלוריות מיותרות וסוכרים. במקום זאת, העדיפו תמיד מים או גוונו עם תה קר לא ממותק, או מים מינרליים עם פלח לימון/ תפוז/ מלפפון.
- רוטב מותאם אישית- פתיחת הארוחה עם סלט היא הרגל נפלא שכדאי לאמץ, כל עוד הסלט אינו עמוס במרכיבים עתירי שומן וברוטב עשיר בשומן ובקלוריות. העדיפו שפע ירקות ירוקים ורוטב משמן וחומץ המוגש בצד, וצרו "מטבל מותאם אישית". טבלו את המזלג ברוטב, ואז נגסו בכמה עלים ירוקים שהעמסתם על המזלג. כך תוכלו ליהנות מטעימה קטנה מהרוטב עם כל נגיסה, אבל תשתמשו בכמות רוטב קטנה באופן משמעותי.
- דייג אוהב דגים? – ואתם? אם אתם מאוהבי הדגים העדיפו אותם על פני בשר. כל עוד הדג עשוי על הגריל או צלוי ואינו מטוגן בשמן עמוק, הוא מכיל הרבה פחות קלוריות בהשוואה למנה זהה של בשר אדום.
- חוק הראשוניות- היו הראשונים להזמין. אם אתם סועדים עם קבוצה, נסו להזמין לפני שכולם עושים זאת. אם תכננתם מראש מה תאכלו, יהיה לכם קל יותר לאכול בהתאם לתפריט שלכם אם תבצעו את ההזמנה קודם, לפני שתושפעו מהבחירות של כולם. כשמגיע זמן הקינוח, תוכלו להזמין פירות טריים או קפה עוד לפני שאתם מציצים בתפריט – ולפני שהסועדים האחרים מזמינים עוגות/קינוחים מתוקים.
- להתחלק זה טוב- התחלקו במנות ועקבו אחר מספר הקלוריות. מנות במסעדה עלולות להיות ענקיות. לכן, חלקו את המנה הראשונה עם שותף לארוחה והזמינו תוספת ירקות, או בקשו לארוז את השאריות מיד לאחר שאכלתם את המנה שלכם.
—
סוזן בוורמן הינה מנהלת הדרכת תזונה בחברת הרבלייף