שיתוף
תגובות
חדשות » חדשות בארץ » שף ישראל דודק השיק את איגוד הקולינריה הכשר
מיזם פורץ דרך
מעל 150 שפים, טבחים, בעלי קייטרינג וחובבי קולינריה השתתפו אמש באירוע קולינרי ראשון מסוגו במגזר החרדי
שף ישראל דודק מכריז על יעדי איגוד הקולינריה הכשר | צילום: עדינה מנליס

איגוד הקולינריה הכשר, מיזם האוכל פורץ הדרך, בהובלתו של השף ישראל דודק, הפגיש אמש בין עשרות חברי האיגוד ועוד עשרות אורחים מתחום האוכל, המטבח והאוכל – על גג מרכז אחים במרכז בני ברק.

חובבי אוכל, טבחים, מסעדנים, שפים ובעלי קייטרינגים מובילים נכחו באירוע הקולינרי הראשון מסוגו והניחו את אבן הפינה לעידן של קולינריה עילית כשרה.

בין המשתתפים: שף ישראל דודק, שף חיים בורנשטיין, הקונדיטורית מירי זורגר, ועוד עשרות מובילי גסטרונומיה כשרה המכירה בערך האיכות ותרבות האוכל העילי.

המחזה היה לא שגרתי – חרדים מכל גווני הקשת שהתאחדו סביב קולינריה כשרה בלב בני ברק והוכיחו את מקומה המשמעותי וכוחה הרב של תעשיית האוכל האיכותית וחסרת הפשרות בקרב המגזר החרדי.

הערב כלל תפריט גורמה עשיר, טעימות יין של יקב אלול, הרצאות תוכן מרתקות ומעשירות ולמידה על מקומו של האוכל האיכותי בצלחת של המשפחה החרדית האנינה.

שף ישראל דודק, מייסד איגוד הקולינריה הכשר, הגדיר את האירוע "הגשמה של חלום". בנאום למשתתפים, הסביר דודק כי "מעולם לא היה דבר כזה שעל גג בטבורו של רחוב רבי עקיבא יישבו עשרות חרדים והנושא שיאחד אותם יהיה אוכל כשר ברמה הגבוהה ביותר. האיגוד מקדם, מסייע ומייעץ לטבחים, שפים וחובבי אוכל, ואנו נמשיך למלא את הייעוד הזה גם בעתיד בעז"ה".

את האירוע הנחה בחן רב אמיתי סבג, מנהל קהילת העסקים ב׳מרכז אחים ליזמות ועסקים׳ בני ברק, ואת דברי הפתיחה השמיע שף חיים בורנשטיין, מחברי ועדת ההיגוי של האיגוד. לאחר מכן השמיעה דברי ברכה השפית מירי זורגר שפעילותה הרבה למען האיגוד החל מיסודו.

בפסקי הזמן שבין הנאומים התכבדו האורחים בבופה להרכבה עצמית של בשרים ותוספות, סלטים ומטבלים, מבית קייטרינג תפארת, כאשר השולחנות הערוכים והעיצוב הופקד בידי מנגו הפקות. את הקינוח העשיר הגישו אנשי 'גלידה זיסלק'.

במסגרת הרצאות ההעשרה נשמעו הרצאות אורח מחכימות לתועלת הנוכחים. על מנטורינג בענף האוכל – שף מיכאל כ"ץ, ועל הפסיכולוגיה של האוכל – אסף אביר מחבר 'לא ספר בישול'.

במהלך הערב נערכו טעימות יין בהדרכתו המקצועית של אברהם בורשטיין, מנהל הייצור והשיווק של יקב 'כרמי אלול' שליווה את האירוע בהסברים מחכימים, התאמת יין לארוחה ועוד. את האירוע חתם השף מאיר בראל שהודה נרגשות ליוזמים.

באיגוד הקולינריה הביעו תודה מיוחדת למארחי האירוע- ׳מרכז אחים ליזמות ועסקים׳ בני ברק – שכחלק ממטרתם לעמוד לימין ציבור העובדים החרדי, העמיד לרשות האיגוד את מרפסת הגג שבאוויר הפתוח, על שני מתחמיה – לגברים ולנשים, לקיום האירוע.

בופה להרכבה עצמית של בשרים ותוספות, סלטים ומטבלים | צילום: עדינה מנליס
אירוע ההשקה הרשמי לאיגוד הקולינריה הכשר | צילום: עדינה מנליס
הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
רק אלה שיסתכנו ללכת רחוק מדי יכולים אולי לגלות עד כמה רחוק אפשר ללכת

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים