רשות הטבע והגנים דיווחה היום (שלישי) כי אנשי המעבדה לחקר הכנרת גילון תמותה חריגה של דגים, ועלה חשש להרעלה באזור שפך הצלמון בכנרת. בסיור שערכו אנשי המקצוע של רשות המים ומשרד החקלאות במקום, נצפו מאות דגיגים מתים. החשד הוא שדייגים פיזרו רעל.
רשות המים הורתה על דגימת המים והדגים כדי לברר את סיבת התמותה. במקביל, התקיימה הערכת מצב משותפת עם חברת מקורות ומשרד הבריאות, ובה נשללה האפשרות לפגיעה באספקת מי שתייה. משרד החקלאות מדגיש כי ניתן להמשיך ולצרוך דגים, אך יש להקפיד ולרכוש במקומות המאושרים על ידי משרדי הבריאות והחקלאות.
עוד מבחזית החדשות
- מטח משמעותי של כטב"מים שוגרו אל עבר ישראל מכיוון עיראק
- "תהליכי עומק מדאיגים": בהרצליה ייאסר ללימוד במוסדות החינוך- ספר אזרחות המזוהה עם פורום קהלת
- איראן טוענת: ישראל ביצעה פעולה חשאית משמעותית במדינה
- תעלומת סינוואר: האם מנהיג חמאס חוסל? | גורמי מודיעין: מידע בלתי מבוסס
- מתקפה נוספת על החות'ים בתימן – הפעם על ידי הצבא האמריקני
עם קבלת תוצאות המעבדה, תתבצע הערכת מצב נוספת ויתקבלו החלטות בהתאם. בשעות אלו מתבצעת הוצאה של הדגים המתים מהמים.
תגובה אחת
שטויות הדייגים לא קשורים אף דייג לא יעשה את זה אני חושב שבעלי עסק עשו את זה הרי מה הבעיה אתה מרעיל הם מתים ואתה אוסף אותם אם רשת ומוכר זאת דעתי