שיתוף
תגובות
חדשות » ח"כ דודי אמסלם: "יותר מאשמח אם יריב לוין יהיה שר המשפטים, אני אסייע מהכנסת"
הקמת הממשלה
בשבוע שעבר אמר אמסלם, כי אם הוא לא יכהן בתפקיד הוא "ילך על הראש" של נתניהו ארבע שנים. לדבריו, אם לא ימונה לשר המשפטים, הוא יעדיף לכהן כחבר כנסת בלבד
ח"כ דודי אמסלם | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הבוקר (ראשון) אישר ח"כ דוד אמסלם את דרישתו לקבל את תיק המשפטים, כתנאי להצטרפותו לממשלה. לדבריו במידה ודרישתו לא תענה הוא יכהן בממשלה כחבר כנסת בלבד. בחשבון הטוויטר שלו כתב אמסלם "אני יותר מאשמח אם יריב לוין ימונה לשר המשפטים הבא של מדינת ישראל. המטרה של כולנו היא להוביל את כל הרפורמות הנדרשות במערכת המשפט למען אזרחי ישראל, ואני אסייע ליריב מהכנסת, בשמחה ובאהבה רבה. המדינה היהודית שלנו היא לפני הכל".

בשבוע שעבר אמר אמסלם בשיחה עם חברי ליכוד כי התיק היחיד שיכול לבוא בחשבון מבחינתו בממשלה הבאה הוא תיק המשפטים. לדבריו "אני רק שר המשפטים, אם לא, אני הולך על הראש שלו ארבע שנים". היום הודיע חבר הכנסת כי "התפקיד לא משנה, המטרה של כולנו היא להוביל את כל הרפורמות הנדרשות במערכת המשפט למען אזרחי ישראל, ואני אסייע ליריב כדרכי בקודש מהכנסת, בשמחה, בגאווה ובאהבה רבה".

יש לציין כי תיק המשפטים נחשב לאחד התיקים היוקרתיים והחשובים ביותר בממשלת נתניהו השישית, מכיוון שהרפורמות שחברות הקואליציה מעוניינות לעשות במערכת המשפט, בהם פסקת התגברות שתאפשר לכנסת לבטל החלטות בג"ץ, ביטול עבירת המרמה והפרת האמונים, שינוי שיטת בחירת השופטים, ועוד.

אם לא די לנתניהו דרישות חברי הסיעות השונות, גם בתוך הליכוד חלוקת התיקים והתפקידים בין בכירי המפלגה יוצרת מתיחות ומלחמה בין חברי הסיעה. אחרי שנה וחצי באופוזיציה, השרים לשעבר מצפים לחזור למשרדי הממשלה ולקבל משרות בכירות. חברי כנסת שהגיעו למקומות גבוהים בפריימריז מצפים גם הם לקבל תפקידי שרים כיאה למעמדם במפלגה. יו"ר הליכוד בנימין נתניהו עתיד לאייש את תפקידי מפלגתו רק אחרי שיסתיים המו"מ הקואליציוני עם שאר השותפים בבלוק הימין. בליכוד מעריכים כי לפחות 20 מינויים של שרים וסגני שרים יהיו בממשלה הקרובה, בנוסף לתפקידים בכירים בכנסת, כמו יו"ר הכנסת, יו"ר הקואליציה, וראשי וועדות.

הצטרפו ועקבו אחר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
הישג ענק הוא להגיב באותה צורה גם כאשר מנצחים וגם כאשר מפסידים

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים