ועדת הבריאות של הכנסת, דנה בנושא עידוד צריכת לחם מקמח מלא, במסגרת קידום תחום צריכת מזון בריא. הדיון נקבע בעקבות פנייתה של שרת הכלכלה והתעשייה אל ועדת המחירים לבחון את הפיקוח על מחירי הלחם המלא, והבוקר (ה') התכנסה הוועדה לדיון בו נכחו גם נציגי משרד הכלכלה והתעשייה, החברים בוועדת המחירים, והתייחסו אל סוגיית בחינת הכנסת הלחם מקמח מלא לפיקוח על המחירים.
למשרד הכלכלה והתעשייה הגיעו פניות רבות של אזרחים, ארגונים, חברי כנסת וגופים המקדמים מודעות לחשיבות הבריאותית, המבקשים לפעול להפחתת מחירי הלחם מקמח מלא, על מנת לאפשר לכלל האוכלוסייה לצרוך אותו במחיר סביר.
לפני כשבועיים פנתה שרת הכלכלה והתעשייה אל ועדת המחירים בבקשה לבחון את החלת הפיקוח על המחירים גם על מוצר לחם בסיסי מקמח מלא. מטרת הפניה היא לעודד את הצרכנים אשר צורכים כיום לחמים מקמח לבן, חלקם מסיבות כלכליות, לעבור לצריכת לחם בריא יותר, אשר מחירו יימצא תחת פיקוח המדינה.
השרה ציינה בפנייתה כי עידוד הציבור לצרכנות נבונה של מזון בריא, תוך הגשתו הכלכלית לכלל האוכלוסייה, הנו נושא משמעותי. בהמשך לפניות, ועדת המחירים תבחן את הנושא, ותפרסם מסקנותיה.
משרד הכלכלה והתעשייה מעודד צריכת מזון בריא על ידי הנגשתו עבור כלל האוכלוסיה בכלים העומדים לרשותו. בין היתר, מדי רבעון מפרסם המשרד מעקב אחר עלות סל מוצרים בריא אשר גובש על ידי המשרד ובשיתוף משרד הבריאות, והוא כולל מוצרי מזון שהוגדרו כבריאים, כך שהציבור יוכל להיחשף הן למוצרים אשר הוגדרו כבריאים על ידי משרד הבריאות, והן למחירי המוצרים הללו ברשתות השונות.
שרת הכלכלה והתעשייה אורנה ברביבאי:"עם פנייתי אל ועדת המחירים, נעניתי כי הוועדה תבחן את נושא הפיקוח על הלחם המלא. אני רואה בזה צעד נכון וחשוב עבור כלל הציבור, אשר יוכל לבחור לצרוך תזונה בריאה יותר במחירים מפוקחים. צריכת מזון בריא עתידה להפחית בעיות בריאותיות כמו השמנת יתר, ואני אמשיך לפעול בכלים העומדים לרשותי במשרד הכלכלה והתעשייה על מנת למזער את הנזקים הבריאותיים שנגרמים מצריכת מזון לא בריא".
תגובה אחת
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?