שימוש במרכיבים הלא נכונים, הופך שייקים לעתירי קלוריות וסוכר. רוצים לוודא שאתם שותים רק שייקים בריאים? תכינו אותם בעצמכם, וכך תדעו בדיוק אילו מצרכים וערכים תזונתיים יש בפנים.
מתכון שייק טוב צריך לכלול מידה מסוימת של חלבון וסיבים, כדי לעזור לכם להיות שבעים, וכן לספק נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. לא בטוחים מה להכניס לשייק? הכנו לכם רשימה מפורטת, של המרכיבים הבריאים ביותר.
איך מוסיפים מספיק חלבונים לשייק?
הוספת חלבון עוזרת להפוך את השייק שלכם למשביע יותר, ויש הרבה דרכים לעשות את זה מבלי להשתמש באבקת חלבון. אם אתם בכל זאת מעדיפים להוסיף אבקת חלבון, תוודאו כי אתם בוחרים אחת ללא הרבה מרכיבים נוספים, וללא תוספת סוכרים או ממתיקים.
לחילופין, אתם יכולים לבחור באחת מן האלטרנטיבות הבאות:
- יוגורט פשוט (לא ממותק)
- חלב רגיל (לא ממותק)
- חלב קפיר (לא ממותק)
- טופו
- חמאת בוטנים טבעית
- חמאת שקדים טבעית
- חלב סויה (לא ממותק)
- חלב שקדים עתיר חלבון (לא ממותק)
- חלב עדשים
מהם הפירות הטובים ביותר לשייקים?
כמעט כל פרי מתאים לשייקים . תשתמשו בפירות טריים, פירות קפואים או פירות משומרים במים או בסירופ. אם יש לכם כמות גדולה של פירות במקרר, ואתם יודעים שלא תספיקו לאכול את כולם לפני שיתקלקלו, מומלץ להקפיא חלק מהם, ואז תוכלו להשתמש בהם לשייקים.
אלה כמה דוגמאות לפירות נהדרים לשייקים:
- פירות יער (תותים, אוכמניות, פטל, פטל שחור)
- מנגו
- אננס
- אפרסק
- בננה
- תפוח עץ
- מֵלוֹן
- דובדבנים
- מִשׁמֵשׁ
מהם הירקות הטובים ביותר לשייקים?
תשתמשו בירקות טריים או קפואים. בדרך כלל, המתיקות של הפרי מחפה על טעם הירקות, אבל אולי תצטרכו לשחק עם שילובים וכמויות כדי למצוא את מה שמתאים לכם.
אתם הניסויים שלכם, מומלץ להתחיל עם הירקות הבאים:
- גזר
- קייל
- תרד
- אבוקדו
- מלפפון
- כרובית
- דלעת
באילו מגבירי טעם ותזונה כדאי להשתמש?
יש חומרים נהדרים, שלא רק תורמים לתזונה אלא מוסיפים המון לטעם של השייק. זרעי פשתן וצ'יה מוסיפים אומגה 3 וחלבון, שיבולת שועל מספקת סיבים בריאים. תבלינים ותמציות, כמו וניל, מוסיפים טעם מהנה.
- זרעי פשתן
- זרעי צ'יה
- שיבולת שועל
- תבלינים (קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר)
- תמצית וניל
- מי קוקוס
- אבקת קקאו לא מסוכרת
מרכיבי שייק לשימוש בתדירות נמוכה יותר
כדי לשמור על השייק שלכם בריא ככל האפשר, הימנעו משימוש מוגזם במרכיבים אשר מספקים קלוריות בצורת תוספת סוכר, בוודאי כאלה שלא תורמים חומרים מזינים.
- מיץ פירות או סירופ ממותק
- יוגורט בטעם
- קפיר בטעם
- קצפת
- גלידה
- סורבה
- שרבט
- סירופ שוקולד
- שוקו
- שימורי פירות בסירופ