שיתוף
תגובות
אוכל » מתכון טבעוני: לביבות זוקיני
לביבות זוקיני טבעוניות | צילום: אריאל בן חמו
במיוחד לחנוכה
מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו שיש! לביבות שניתן להכין בבית ללא ביצים וללא חלב
זמן הכנה:
40
דרגת קושי:
קלה
סוג:
פרווה
פסח:
חמץ
פסח:
לא ידוע

אריאל בן חמו (בריאלי) מציעה לרגל חג החנוכה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות המתאימות לחג החנוכה.

נייר אפייה טבעי וללא מלבינים מבית גרין פלאש – Green Flash | צילום: אריאל בן חמו

מצרכים

רכיבים ל כ–10 לביבות

3 זוקיני גדולים
3 כפות קמח עדשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
נייר אפייה טבעי ואקולוגי

אופן ההכנה

1
מגרדים בפומפייה את הזוקיני, מתבלים במלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות בלבד, כדי לרכך ולהוציא נוזלים.
2
סוחטים היטב את הקישואים, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הגלם.
3
מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים (אם התערובת לא מתאחדת מוסיפים עוד כפית קמח עדשים ואם זה לא עוזר מוסיפים כמה טיפות מים).
4
מחממים תנור ל – 220 מעלות בתוכנית טורבו
5
מניחים נייר אפייה טבעי ואקולוגי על תבנית התנור.
6
יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על הנייר, משמנים אותן מלמעלה עם מברשת או ספריי שמן.
7
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-20-25 דקות או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות, מומלץ להפוך אותן במהלך האפייה לאפייה מושלמת.
הצטרפו ועקבו אחר

תגובות

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדכני
פופולרי
ויראלי
מטבע
שער יציג
שינוי
עדכון אחרון:
אם אתה נראה היום כפי שהיית נראה אתמול, בשביל מה לך המחר?

התקינו את האפליקציה החדשה שלנו!
ותישארו מעודכנים